Karamel Soslu Çaylı Hurmalı Kek Tarifi


Karamel Soslu Çaylı Hurmalı Kek Tarifi

Hurma'nın besin değerinin ne kadar yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerek mineral, gerekse vitamin bakımından oldukça zengin olan hurmayı neden kek halinde tüketmeyelim?

Malzemeler: 4 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 250 gram hurma, 1 su bardağı çay demi, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı tarçın, 5 karanfil, 2 tomurcuk yemi bahar, 7 yemek kaşığı tepeleme un.

Sos Malzemeleri: 1 çay bardağı esmer şeker, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 paket krema



250 gram hurmalarımızın çekirdeklerini çıkardıktan sonra güzelce doğruyoruz. Çay demimizi de bir kasenin içerisine döküyoruz. Karıştırıp bir süre bekliyoruz. Ayriyeten karıştırma kabına yumurtalarımızı kırıyoruz. Kırma işlemi bittikten sonra karışımımıza şeker ilave ediyoruz. Önceden erittiğimiz sıvıyağını ve tereyağını bu karışıma ekliyoruz.

Yumuşayan hurmamızı, havanda dövdüğümüz tarçınımızı, yeni baharımızı, kabartma tozunumuzu, karanfilimizi ve unumuzu da karışıma ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Karıştırma işlemimiz, hamurumuzun tahin kıvamını alana dek sürecek. Hamur hazır hale gelince önceden yağladığımız kek kalıbının içerisine döküyoruz. Ardından 180 dereceye ulaşmış fırına vererek pişirmeye başlıyoruz.

Kekimize ekleyeceğimiz sosu, pişirme işlemi sürerken hazırlayabiliriz. Tavanın içerisine şekeri dökdükten sonra eriyene kadar pişiriyoruz. Daha sonra tereyağı ve kremayı eriyen şekere ilave ediyoruz. Kaynadıktan sonra sosumuz hazır hale geliyor.

2 yorum:

  1. harikaymış hemen yapmalıyım teşekkürler oktayustakek.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Harika hemen yapıcam :)

    YanıtlaSil