Mermer Kek Tarifi

Mermer Kek
Kek dünyasının çeşitleri saymakla bitmez. Bu sefer karşınızda mermer kek tarifi bulunuyor.

Malzemeler: 5 yumurta, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı süt, 3 çorba kaşığı tereyağı, 100 gram bitter çikolata, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz fındık, 7 çorba kaşığı un.

Öncelikle çikolatamızı benmari şeklinde eriterek, mermer kekimizin yapımına başlamış oluyoruz. Karıştırma kabımızı, kek yapımı için çıkarıyor ve üzerine şeker döküyoruz.
Şekeri döktükten sonra yumurtayı da kırıp tereyağı ilave ettikten sonra mikser aracılığıyla çırpmaya başlıyoruz. Mikser ile çırparken bir yandan da önceden hazırladığımız sıvıyağını, sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da yavaş yavaş ilave ediyoruz. Karışımımız, tahin kıvamına gelene kadar çırpma işlemini bitirmiyoruz.

Kek kalıbımızın içerisini de yağlamayı ihmal etmiyoruz. Ardından kek harcımızı, kek kalıbımızın içerisine boşaltıyoruz. Daha sonra tarifimizin başında belirttiğimiz erimiş çikolatayı da kek harcının üzerine döküyoruz.

Tüm bu işlemler bittikten sonra tahta şiş yardımıyla kalıbın içerisindeki hamurumuzu karıştırıyoruz. Daha sonra kekimizi, önceden ısıttığımız 180 dereceye ulaşmış fırına veriyoruz ve pişmesini bekliyoruz.

1 yorum: