Kivili Tart Tarifi

Kivili Tart
Ağzının tadını bilenler için yine mükemmel bir kek seçimi. Kivinin eşsiz tadını bir de kekte deneyin!

Malzemeler: 2,5 su bardağı un, 125 gram tereyağı, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, yarım paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Krema malzemeleri: 2 su bardağı süt, 7 çorba kaşığı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 yumurta sarısı, 1 poşet köpürtülmüş şanti

Üzeri için: 6 kivi, 1 portakal


Öncelikle krema için bir tencere alıp içerisine süt döküyoruz. Şeker, un, vanilya ve yumurta sarısını da tencereye ilave ettikten sonra koyulaşana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Karışımımız koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatarak soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra üzerine köpürtülmüş şantiyi döküyoruz ve çırpıyoruz.

Hamur için karıştırma kabımızı alıp içerisine önceden hazırladığımız unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve pudra tozunu döküp ortasını havuz biçiminde açıyoruz. Tereyağını ilave edip yumurtayı kırdıktan sonra yoğurma işlemine, hamurun ortasından başlıyoruz. Hamurumuz, kulak memesi kıvamına gelince unlama işleminin ardından merdane ile açıyoruz ve tart kalıbın içine alıyoruz. Son olarak hamurun ortasına çatal batırarak, kabarmasını önlüyoruz.

Tartı derin dondurucuya koyuyoruz ve yarım saat bekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına yerleştirip pişirmeye bırakıyoruz. Pişirme işlemi sona erince hamurumuzu fırından çıkartarak soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tarta kremayı döktükten sonra tartımız hazır hale geliyor. Son olarak kivi ve portakalları dilimleyerek tartın üzerine yerleştiriyoruz ve afiyetle tüketiyoruz.

3 yorum: