Limonlu Haşhaşlı Kek Tarifi

Limonlu Haşhaşlı Kek

Limonun besin değerinin ne kadar yüksek olduğu ortada. Bu nedenle limonsuz yapamayanlardansanız, bu kek tam size göre.

Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı süt, 12 çorba kaşığı toz şeker, 1 su bardağı fındık, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 2 limon, 2 çorba kaşığı nişasta, 6 çorba kaşığı un.



Her kekte kullandığımız karıştırma kabımıza, 3 yumurtayı da kırıyoruz. Ardından 12 çorba kaşığı toz şekeri de ilave edip, çırpmaya başlıyoruz. Karışımımızı çırparken bir yandan da süt, sıvıyağ, toz fındığı, limon suyu, vanilya, mor haşhaşı, limon kabuğu rendesini ve unu da yavaş yavaş ilave ediyoruz. Daha sonra önceden yağladığımız kek kalıbına aktardığımız hamuru, 180 derecelik ısıtılmış fırına veriyoruz. Kekimiz piştikten sonra, servise hazır hale geliyor.

2 yorum: